martes, 2 de marzo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ESQUERRA UNIDA CRITICA ELS NOMS TRIATS PER A LES ESCOLES INFANTILS

Carmen Carreres, coordinadora d'EUPV, critica els noms triats pel Partit Popular per a les noves escoles infantils, “Chupetes”, “Biberons” i “Peücs”. “El Partit Popular segueix ancorat en el passat, quan existien les guarderies, amb la seua funció d'entretenir als xiquets i xiquetes mentre els pares treballaven, avui en dia, els centres d'infantil de 0-3 anys, han de ser centres educatius en tot el sentit de la paraula i no merament assistencials” i insisteix que aquests noms són mes propis i entronquen amb la visió d'aquests centres com a guarderies de caràcter assistencial.

La coordinadora d'EU critica que aqueixos noms evoquen altres temps quan a aquests centres s´anomenaven guarderies, i només eren llocs on reunir els infants, sota la vigilància d'adults, mentre els seus pares treballaven. “una idea retrógrada de tractar els xiquets com bestiar i portar-los a un lloc on no molesten”.
Afortunadament, segons el parer de Carreres, la discussió de si els centres d'infantil són educatius o merament assistencials, és cosa del passat. “El segon model es troba periclitat i ara s´anomenen escoles infantils i no guarderies perquè són o han de ser llocs educatius en tot el sentit de la paraula, a pesar de tot a Castelló s'obcequen a canviar el nom i conservar el model anterior” critica.
La coordinadora considera que l'educació, també la infantil és un dret universal i un servei públic. “Però sota el govern del Partit Popular s'està convertint en un vedat exclusiu per a les empreses privades amb preus abusius què no poden ser assumits per gran quantitat de famílies”

03 de febrer de 2010
GABINET DE PREMSA D´ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario