martes, 16 de marzo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón


ALBIOL CONSIDERA QUE LA REDUCCIÓ DEL PERÍMETRE DE LA COLOMERA SENTA UN PERILLÓS PRECEDENT

Marina Albiol, diputada d´EUPV, demanarà explicacions en una compareixença a la Consellera de Cultura, de quines han estat les raons tècniques per a reduir tan dràsticament el perímetre de protecció, i que conseqüències podria tenir per a la integritat de la torre i del paisatge. “Nosaltres considerem que no solament ha de mantenir-se el perímetre, sinó ampliar-se”, i afegeix que el PP “ha baixat el cap, davant els interessos de les constructores”.

La representant de la formació d'esquerres considera preocupant que l'extensió de les àrees protegides dels BIC, depenga no de criteris conservacionistas, sinó de les necessitats d'espai de l'empresa privada, i considera que pot ser un seriós precedent per a la disminució de la protecció en altres monuments arquitectònics. “El que ha fet el Consell és inaudit, i pot ser l'excusa per a altres empreses interessades a explotar llocs protegits”.

La diputada considera una aberració i una agressió a un conjunt arquitectònic tan emblemàtic com la Colomera la reducció del perímetre reservat a 50 metres, per així possibilitar a una empresa privada la construcció d'un hotel. “La protecció del patrimoni històric mai pot quedar supeditada a la lògica del mercat i les constructores, anem a demanar explicacions a la Consellera de Cultura”.

Albiol considera que el PP no pot resistir-se a especular amb uns terrenys, amb gran valor ecològic, i d'una bellesa singular, “que fins a ara havien eixit ben parats de les depredacions urbanístiques, per desgràcia, al contrari que altres punts del litoral” i agrega que de nou tornem a veure al PP “col•locar-se decididament del costat de les constructores, fins i tot reduint perímetres per a poder edificar”.

Castelló, 15 de març de 2010
GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario