martes, 23 de marzo de 2010

Nota de prensa del colectivo de Castellón

ALBIOL: “ÉS INADMISSIBLE QUE NO HI HAGEN SUFICIENTS ESCOLES INFANTILS PÚBLIQUES PER A TOT L’ALUMNAT”

Marina Albiol, diputada d´Esquerra Unida, considera inadmissible les dades de matriculació d'alumnes d'infantil a Castelló. “S'està obligant les famílies a matricular els xiquets i la xiquetes en centres privats amb un gran cost econòmic per falta de places públiques” i critica que el Consell i l’Ajuntament de Castelló “en compte de potenciar la raquítica xarxa d'escoles infantils beneficien descaradament al sector privat”.

La diputada considera tremendament injust i deplorable que per culpa de la gestió del Partit Popular en matèria d'educació infantil, només el 23% dels xiquets i xiquetes de Castelló puguen optar a una plaça pública, segons dades de l'OCU. “Una xifra ridícula, molta gent queda fora i no tot el món pot accedir al sistema privat per falta de recursos, per la qual cosa en matèria d'educació infantil s'està discriminant a la ciutadania en funció dels seus ingressos econòmics”.

Per a la diputada la decisió de privatitzar les escoles infantils, a pesar de les excuses que puguen cercar des de l'equip de govern per l'impopular de la mesura, “té a veure amb un model d'educació que protegeix i potència el sector privat en detriment del públic, i ho han demostrat contínuament, moltes famílies que portarien als seus fills a centres públics han de matricular-los en privats per falta de places” i afegeix que l'educació infantil s'ha convertit en un vedat privat per als seus amics de la privada “amb sucosos beneficis de què no estan disposats a renunciar”.

La representant de la formació d'esquerres considera que si els tres nous centres construïts amb diners públics no s'integren en la raquítica xarxa d'escoles infantils de la Generalitat és tant culpa del Consell com de l'Ajuntament, els quals no tenen cap intenció de potenciar el sector públic d'aquest tram de l'educació.

23 de març de 2010
GABINET DE PREMSA D´ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario