miércoles, 17 de marzo de 2010

Colectivo de Nules

EU DE NULES DEMANA UN ESTUDI SOBRE L’ORIGEN DE LA CLEMENULES

Sixto Salvador, regidor de Nules, considera que es necessari un estudi seriós sobre l’origen de la varietat citrícola de Nules i critica que cap Corporació Municipal de l'Ajuntament de Nules ha fet res per donar a conèixer aquest fet, i inclús altres poblacions han pretès apropiar-se d'aquest descobriment

Esquerra Unida de Nules ha sol•licitat al ajuntament els mitjans necessaris per a l’estudi i publicació de la història del descobriment de la varietat citrícola Clemenules. “Cal assenyalar que encara hi han persones que poden contar-nos de primera mà tal descobriment, sent possible així procedir al reconeixement públic de la seua tasca” l’edil Sixto Salvador.
Per al regidor d’Esquerra Unida tothom és coneixedor de la importància econòmica, social i cultural, que en la nostra localitat té la citricultura en general, “i molt especialment la Clementina de Nules, la nostra Clemenules en particular”. Així, afegeix, “considerem, que per a l’ajuntament de Nules i per al nostre poble, és un deure difondre per arreu del món citrícola i inclús més amplament, com i quines persones de Nules varen descobrir de forma espontània esta mutació en el nostre terme. Cal valorar també el fet que utilitzaren la denominació Clemenules, projectant la imatge de Nules sense tindre cap ànim personalista”.
Com a conclusió, des de la formació d’esquerres, consideren que és necessari un estudi seriós i rigorós que constate qui formava la “colla” que va descobrir esta varietat a la localitat, com totes les angoixes que van patir per a difondre aquesta varietat durant anys. “Cap Corporació Municipal de l'Ajuntament de Nules ha fet res per donar a conèixer aquest fet, i inclús altres poblacions han pretès apropiar-se d'aquest descobriment” lamenta Salvador.

Castelló, 17 de març de 2010

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Publicar un comentario