lunes, 12 de octubre de 2009

Colectivo de Nules

NULES NECESSITA NOVES INFRAESTRUCTURES CONTRA LES PLUGES TORRENCIALS.
  
    És 9 d´octubre. Mentre l´ofrena al rei cristià i el confetti de la cavalcada ens ofeguen amb la seua decadència inútil, probablement estiga Sergio Dalma preparant el seu concert privat subvencionat per l´Ajuntament de Nules a major glòria de la COPE. Que amb diners públics  se publicite i sufrague parcialment un acte privat pensat única i exclusivament per fer diners, contrasta vivament amb les dificultats i entrebancs premeditats i prefabricats que l´equip de govern oposa als actes alternatius i sense ànim de lucre que organitzen penyes i altres col·lectius. Sense dubte, està clara quina concepció de les festes i de la vida pública tenen la gent del PP. Per a d´ells cal impedir qualsevol cosa que no controlen de forma directa. Així és impossible crear unes festes participatives i dinàmiques. Estem condemnats a l´avorriment.

      Entre festa i festa, tinguerem primer la “guerra química” contra la prostitució al Caminàs, més bé contra les prostitutes, i després la pluja. Preferiríem pensar que és prioritari lluitar contra l´explotació sexual de les dones i per la seua integració socio-econòmica, abans que concloure que és més fàcil atacar al més desprotegit. Pel que fa a l´aigua que periòdicament ens recorda la fragilitat de Nules davant les pluges torrencials, ens resulta evident que és urgent articular mesures perquè els afectats per les inundacions puguen rebre ajudes, i també perquè l´ajuntament puga reparar camins i infraestructures. Però això no és prou. Esquerra Unida ja va presentar després de les inundacions de 2003 diverses mocions que plantejaven les necessitats del nostre poble per evitar o minimitzar les conseqüències dels temporals. Cal dir que des d´eixe any l´única obra realitzada ha sigut la canalització de la Serraleta al seu pas pel casc urbà. Una obra que ja arribava molt tard i que deuria haver estat finalitzada molts anys abans. Res més s´ha fet i ahí tenim les conseqüències. Ara cal reivindicar unes altres obres que EU demana des de fa anys. Així, la canalització del Torrent fins la mar habilitant una segona eixida al mar, donar solució tècnica al pas de l´autopista, la canalització fins la mar del barranc de Betxí. Igualment cal resoldre tècnicament els problemes d´eixida d´aigua de la Gola, així com la revisió dels sistemes d´evacuació del desviament de la N-340 i de l´autovia Almenara-La Jana, i el replantejament global dels accessos a la zona hortofrutícola de la senda Mitjana. Evidentment estem parlant de moltes inversions que exigeixen el compromís de totes les administracions, un compromís oblidat durant anys i que ara deuria reconduïr-se.

      Per una altra banda, el darrer plenari va aprovar una moció d´EU que planteja i exigeix davant del govern de l´estat espanyol, la desaparició del Règim Especial Agrari de la Seguretat Social (REASS), un règim que no existeix en cap país de la Unió Europea, i que perjudica i discrimina de forma   insultant a tots els treballadors i treballadores del camp. Nosaltres només demanem que eixe col·lectiu, molt nombrós al nostre poble, tinga els mateixos drets que els treballadors del Règim General, i així, puguen accedir a les pensions i prestacions de seguretat social amb les mateixes condicions que la resta de treballadors, finalitzant definitivament amb una discriminació i marginació històrica.

      Per finalitzar, mostrar la nostra perplexitat davant de la crònica especial sobre la fira agrícola que va aparéixer en estes pàgines. Allí  s´afirmava que l´Ajuntament havia oferit un sopar després de l´acte d´inauguració de la fira. Tots sabem que eixe sopar sempre està organitzat i pagat pel president d´honor de les festes de Sant Xotxim, amb la col·laboració de la Comissió de Festes. Considerem simplement que per evitar malentesos seria convenient una rectificació aclaratòria.


---------------------------------------------



Pel que fa a l´acte que volem fer sobre la crisi, l´hem ajornat fins gener, ja que hem tingut problemes d´agenda i ara començarem a preparar un altre acte per a novembre contra la violència de gènere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario