martes, 27 de octubre de 2009

Articulo de oipinion publicado en el periodico Mediterraneo

AFGANISTAN


¿Es socialista? ¿Es obrero? ¿O es español solamente? Pues tampoco 100%, si americano también. Amb aquestes lletres denunciava Javier Krahe, en la seua cançó “Cuervo ingenuo”, la permanència d’Espanya en l’OTAN amb el govern del PSOE després de la seua campanya “OTAN, de entrada No”.

Eixa aposta per l’aliança militar amb els Estats Units fa que en aquests moments Espanya sigue un dels països que està participant en l’ocupació militar d’Afganistan, una guerra que va començar després dels atemptats a les Torres Bessones l’11 de setembre de 2001, i que es va vendre a l’opinió pública com una missió per acabar amb el terrorisme, amb els senyors de la guerra i amb l’explotació que vivien los dones a aquell país.

Però la realitat és ben distinta, a ningú se li escapa ja que els motius eren ben diferents i més tenien a veure amb interessos petro-econòmics que amb les ànsies d’un món més just. 8 anys després, les condicions de vida de la població afgana lluny de millorar han empitjorat, els civils morts es conten per milers, els drets humans brillen per la seua absència en un vertader narco-estat controlat per uns i altres senyors de la guerra. No s’ha llibertat a les dones afganes, de fet un 60% encara son obligades a casar-se sent xiquetes, i el burka continua sent vestimenta habitual de les afganes.

Aquesta no és una missió de pau, com diu el govern de Zapatero, és una ocupació militar en tota regla. No s’està reconstruint Afganistan, el país necessita molta reconstrucció, però aquesta no vindrà de la ma d’exèrcits, míssils i tancs.

Des de que va començar aquesta guerra han canviat els habitants de la Casa Blanca i la Moncloa, però a Afganistan no s’han assabentat perquè a aquell país els civils continuen sofrint les mateixes conseqüències d’una guerra injusta que quan governaven Aznar i Bush. Ja s’han escrit moltes línies sobre l’atorgament a Obama del Nobel de la Pau, i com entra açò en contradicció amb les actuacions dels Estats Units a Iraq, a Palestina, a Colombia, Honduras, etc... Però cal dir també que, pel que respecta a Zapatero, un govern que s’anomene d’esquerres no pot continuar participant d’aquesta guerra, no pot continuar sent còmplice de la fam, la misèria i les morts de la població afgana.

Des de Izquierda Unida i Esquerra Unida anem a continuar reclamant la retirada de les tropes espanyoles d’Afganistan, per justícia, perquè les guerres només provoquen més morts i perquè són sempre els més dèbils és que sofreixen les conseqüències de les guerres.


Marina Albiol

Diputada d’Esquerra Unida a Les Corts

No hay comentarios:

Publicar un comentario