viernes, 11 de septiembre de 2009

Colectivo de Nules

Hola:

Vos adjuntem el text que eixirà en el Crònica de Nules de setembre. Recordar-vos, que a finals de setembre (quasi segur el divendres 25) farem ací en Nules un acte sobre la crisi. Ja vos convocarem formalment, però seria interesant que anareu ja publicitant el tema.

L´ALCALDE ENS TORNA A FER LES MATEIXES PROMESES DE SEMPRE:
PER A L´ANY QUE VE.

Ara que l´estiu finalitza lentament i que les festes ja són una remor llunyana, torna a imposar-se eixa realitat que sempre està ahí i que l´alcalde no vol vore, o que simplement accepta i alimenta com a una filla inevitable de les polítiques del seu partit. La tornada a la vida “normal”, l´inici del curs polític i escolar, vénen sempre a recordar als despistats quines són les nostres carències, i quins són els oblits premeditats i negligents del PP valencià i nuler. És el moment en el que l´alcalde sempre promet les mateixes coses per a l´any següent. Ahí tenim el col·legi Pedro Alcázar: un any més veiem com s´amplien els barracons mentre les obres de rehabilitació i remodelació continuen retardant-se. Però, estem segurs que de presentacions protocolàries i virtuals del projecte, junt a les visites oficials de cara a eleccions, no en faltaran. Tanmateix, l´obra arribarà molt tard i després de diversos anys amb barracons. I això que eren provisionals !!. Paral·lelament la situació de les escoles infantils de 0 a 3 anys és encara pitjor, ja que el PP no té ninguna intenció de fer res. Així, el PP continua abandonant l´escola pública i optant per potenciar les escoles concertades privades. Al contrari, EU continuarà defensant l´escola pública al nostre poble. De fet hem portat el tema a les Corts Valencianes a través de la nostra diputada Marina Albiol.
El mateix ens passa amb l´estadi Noulas. Així, a l´inici de cada temporada, l´alcalde de torn ens promet coses que mai es fan efectives. Finalment, el govern valencià del PP ha imposat els seus criteris amb el beneplàcit de l´alcalde, establint unes condicions draconianes i injustes per a una cessió temporal de l´estadi, amb moltes obligacions per a Nules, i cap per a la Generalitat. I Nules continuarà sense ser propietària del Noulas. Respecte a les obres de remodelació i adeqüació cal dir que ja es van prometre l´any passat i seguim igual. Ara se suposa que s´iniciaran en el marc del pla “confiança”, però encara no està aprovada l´actuació, i no està garantit el seu finançament. Una altra actuació que arriba tardíssim i quan el deteriorament és ja inostenible.
I com a colofó de la tornada a la realitat, una modificació pressupostària que ha vingut a completar uns pressupostos aprovats de manera obscura, amb el vist i plau del PSOE, i que ara continuen gràcies a l´abstenció de l´IPN. La modificació confirma la falta de compromís amb la ciutadania que patix la crisi, deixant en segon plànol les actuacions dirigides als desocupats i treballadors, i augmentant, fins i tot duplicant, unes altres partides. Cal dir també que el PP de Nules continua “oblidant-se” d´aportar els terrenys necessaris per al Centre de Dia i per a una nova escola infantil. Per a ells no és urgent. Allò que no oblida és seguir amb la contractació d´una empresa privada per a la neteja viària dels nostres carrers. Contractació que ha costat al voltant de 30.000 euros mensuals durant 2008, que costarà més de 400.000 euros el 2009, i que podria gestionar-se directament pel municipi creant més ocupació. Un bon negoci per alguns.
Ja per acabar, dir que les festes han tornat a reproduir el seu esquema decadent. Continuem sense novetats, sense alternatives a unes festes monotemàtiques i avorrides, sense obrir la porta a la joventut. Les festes es fan velles i el PP continua evitant la participació de la gent i de les penyes en la creació d´un programa més interessant i menys antic. Les festes podrien ser més populars, més participatives, i curiosament més barates. Igualment, cal recordar que el PP continua incomplint una moció d´EU aprovada fa dos anys, i que plantejava un sistema específic de recollida selectiva de residus per a les festes patronals, conscienciant i fent participar a les penyes i a tota la ciutadania.
Sense dubte, tots els incompliments del PP quedaran per a l´any que ve. Com sempre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario