miércoles, 4 de agosto de 2010

Comarques del nord

ALBIOL (EU): “FONT DE MORA POSA ELS INTERESSOS DE L’EDUCACIÓ CATÒLICA PER SOBRE DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA”

Marina Albiol, diputada d’EU, critica durament que amb diners públics es subvencionen les escoles Torrenova i Miralvent, que practiquen la segregació per raó de sexe

La diputada d’Esquerra Unida a Les Corts, Marina Albiol, ha acusat al Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, de posar els interessos de l’educació privada per sobre de l’educació pública amb la decisió de la Conselleria d’ampliar els concerts als col·legis Torrenova, Miralvent i Mater Dei.

Albiol recorda que tots tres són col·legis catòlics i elitistes, “els diners públics no poden servir per a continuar engreixant els comptes bancaris de la jerarquia catòlica i menys encara per a adoctrinar als xiquets i xiquetes”.

Per a la diputada d’esquerres és intolerable que cada dia a l’educació pública es produïsquen més retalls en personal i infraestructures i en canvi es desvien els diners de tots i totes cap a l’educació privada ultracatòlica, “qui vulga una educació religiosa i elitista que se la pague de la seua butxaca”.

A més Albiol critica durament que amb diners públics es subvencionen les escoles Torrenova i Miralvent, que practiquen la segregació per raó de sexe, “no és pot subvencionar una educació que va en contra dels valors constitucionals i en contra de la Llei Orgànica d’Educació, la qual deixa ben clar que no és pot discriminar per raó de sexe”.

La diputada d’Esquerra Unida exigeix a Font de Mora que exercisca de Conseller d’Educació de tots els valencians i valencianes i no de defensor de la jerarquia catòlica des de el Consell.

4 d’agost de 2010

GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA


No hay comentarios:

Publicar un comentario