martes, 17 de agosto de 2010

Colectivo de Nules

MENTIDERS

Ens van mentir. Directa, descaradament, sense complexes, com sempre. Recordem sinó com al principi de la crisi que patim, des dels centres de poder econòmic, polític i mediàtic, els ideòlegs i els pràctics del capitalisme mundial i local s´esgarraven les vestidures, entonaven el “mea culpa”, i, imitant a les millors famílies fonamentalistes catòliques, s´aplicaven el cilici sobre el cos per fer-nos vore que patien un poquet. Només una estona. Recordem com per aquells dies se parlava de “refundar el capitalisme”, d´un canvi d´era, que res tornaria a ser igual, que era arribat el moment de controlar els capitals especulatius, de reformar els mercats financers, d´eliminar els paradisos fiscals, de redistribuir la riquesa, d´humanitzar el sistema. Recordem com líders mundials ultraliberals, neocons, i d´altres faccions criminals, poc menys que reivindicaven la figura de Marx acceptant la certesa del seu anàlisi. Recordem totes eixes coses i vorem com res ha canviat: com el sofriment dels gurús del sistema només era una impostura immoral i despreciable; com la refundació del sistema ha consistit en condemnar a més gent a la desocupació, a la misèria i a la falta de drets laborals i socials; com són els mercats financers els que controlen als estats, i els que realment legislen fagocitant als parlaments i als governs; com, en definitiva, les bones intencions amb referències marxistes incloses només responien a una tàctica per guanyar temps, salvar-li el cul al sistema i evitar mobilitzacions. La hipocresia i la doble, triple moral dels poderosos no té límits.
I sense rubor continuen mentint-nos ara. Ara que el govern Zapatero ens diu sense vergonya que la reforma laboral no perjudica als treballadors i treballadores, mentre que es fica definitivament al servei de l´extrema dreta econòmica i obeix cegament al Fons Monetari Internacional (FMI), al Banc Mundial, al Banc d´Espanya i companyia, possibilitant la destrucció de l´estat del benestar i fent que la classe obrera perga drets aconseguits durant decennis de lluita. Allò ben cert és que la crisi econòmica, que cada vegada és més social en la mesura que expulsa a més famílies cap a les flames de la precarietat i de la marginació, lluny de possibilitar un canvi radical en les relacions socio-econòmiques, ha castigat als de sempre, reforçant i premiant a aquells que la van provocar amb els seus moviments especulatius i amb els seus excessos. I per completar el quadre i que no falte de res, menteix també el PP de forma indecent quan es presenta com el partit dels treballadors. Com si no sapiguerem quina és la seua essència i quins els seus objectius últims.
Doncs bé, davant de les mentides sistemàtiques de les elits i de les minories privilegiades, cal articular respostes col·lectives des de la societat civil. Respostes que ens donen una miqueta de llum entre tanta mentida infinita i obscura. És l´hora de la vaga general.


Sixto Salvador Casinos
Regidor d´EU a l´Ajuntament de Nules.

No hay comentarios:

Publicar un comentario